| Какво е J-Rock? | |
|
|
|
Автор | Съобщение |
---|
marinchety * Perv~ x3 *
| Заглавие: Какво е J-Rock? Пет Мар 27, 2009 10:35 pm | |
| J-Rock Понятието J-Rock олицетворява новият звук на Япония. Много от хората, които за пъри път чуват този термин, си представят тази музика като рок, изпят на японски език. Донякъде са прави, но това понятие крие зад себе си неподозирани изненади и чудатости, някои от които се коренят дълбоко в народопсихологията на Японските острови. Един от първите ипълнители, добрали се до истинска слава и признание в Япония, е роденият през 1936г Сабуро Китаджима. Въпреки че сред младото поколение вече не е толкова популярен, този изпълнител заслушава внимание, заради факта, че е първият придобил слава в такива размери. След края на войната влиянията на Запада намират отзвук в музиката. През 60-те и 70-те японските изпълнители масово изпълняват парчета на "Beatles" и "Rolling Stones". През 80-те се появяват групи, които завинаги променят облика на рок музиката в Япония, придавайки й специфични отенъци и звучене. Едни от най-продуктивните банди за това време са "X Japan" и "Luna Sea", като първата група се смята за създател на едно ново движение в музикалния и визуален стил, а именно Visual Kei.
Visual Kei Самото движение Visual Kei може да се разгледа от две страни - музикално и визуално. От една страна звукът на ранните Visual Kei изпълнители не се различава особено от досегашния рок, но от друга страна стилът и реквизитът на изпълнителите се характеризира с ексцентричност, пищни перуки и прически, много грим, нетипични костюми. Що се отнася до звука - той е смесица от рок, пънк, глем-рок и метъл. Въпреки това има редица Visual Kei изпълнители, чиито саунд притежава препратки към поп, електронна музика, хеви метъл, рап и други.
ПП: Ще ви утепам, ако не го прочетете цялото, писала съм го на ръка заради ваас... xD | |
|
| |
Missa Starting..
| Заглавие: Re: Какво е J-Rock? Чет Дек 31, 2009 6:41 pm | |
| Почететох го цялото... Доста хора не знаят що е това Jrock за жалост >.<... Но аз се радвам и горедя с това че знаааам... | |
|
| |
if chan COMPLETE!
| Заглавие: Re: Какво е J-Rock? Чет Дек 31, 2009 7:30 pm | |
| Да и ние се радваме че знаеш... | |
|
| |
<|[.РуКи°.]|>..xD* Progress:77%
| |
| |
if chan COMPLETE!
| Заглавие: Re: Какво е J-Rock? Пет Яну 01, 2010 10:16 pm | |
| Отвреме на време ме избива на ирония и сарказам ....хората които ме познават от по дълго не ми обръщат внимание затва ако искаш не ми обръщай и ти...просто...съм свикнала толкова често напоследък да чувам че някой си "знае" какво е джей рок чее...х.х | |
|
| |
| Заглавие: Re: Какво е J-Rock? Пет Яну 01, 2010 10:43 pm | |
| Spx...То и мен тези които ме познават не ми обръщат внимание като дрънкам или хленча за нещоо...разбирам... ^.^ | |
|
| |
if chan COMPLETE!
| Заглавие: Re: Какво е J-Rock? Пет Яну 01, 2010 10:52 pm | |
| Мдаа... Минke...защо тряяше да го превеждаш...тряяше да си го оставиш на английски...xD | |
|
| |
| Заглавие: Re: Какво е J-Rock? Пон Яну 04, 2010 3:14 am | |
| Аз попринцип знам какво е Jrock ама ако някой иска да поясни, защото няма какво да прави моля да изказваме мнение ( аз ще изчакам някой, че като пиша един след друг коментари става гадно)... >.< това е само предложение, защото май няма кой да пита "Какво е Jrock?'' ... | |
|
| |
if chan COMPLETE!
| Заглавие: Re: Какво е J-Rock? Пон Яну 04, 2010 4:47 pm | |
| Амии не мисля ,че ще има такъв заблуден индивид...,но пък виж за подстиловете на Visual Kei-a може да има въпроси....
Просто мен лично ме мързи да пускам теми...xD | |
|
| |
| Заглавие: Re: Какво е J-Rock? Сря Яну 06, 2010 2:36 am | |
| Аа... не се заблуждавай...имаше едно момиче което в група за Jrock music питаше " ама серизно какво в visual kei ? ''
Пфф... а преди това беше написала няколко коментара за... абе за някоя група беше там... >.< | |
|
| |
if chan COMPLETE!
| Заглавие: Re: Какво е J-Rock? Сря Яну 06, 2010 5:25 pm | |
| Може да е била от псевдо джей рокерите-тъпанари ,които знаят само Газетто и Ан кафе...х.х /на бас че е писала в темите на една от двете групи...х.х/ | |
|
| |
| Заглавие: Re: Какво е J-Rock? Нед Яну 10, 2010 11:48 pm | |
| Може, може... е поне е достатъчно любопитна, че да попита... | |
|
| |
if chan COMPLETE!
| Заглавие: Re: Какво е J-Rock? Пон Яну 11, 2010 3:48 pm | |
| Най - вероятно просто и е била интересна думата...-.- | |
|
| |
| Заглавие: Re: Какво е J-Rock? Пон Яну 11, 2010 11:57 pm | |
| Е, да ама се излага като пита така след като е член на групата и е писала коментари... Дали има хора които се чудят защо се нарича Jrock? (макар, че е повече от очевидно) | |
|
| |
if chan COMPLETE!
| Заглавие: Re: Какво е J-Rock? Вто Яну 12, 2010 1:11 pm | |
| Миии ,мисля че не би трябвало да има толкова тъпи....х.х | |
|
| |
| Заглавие: Re: Какво е J-Rock? Пет Яну 15, 2010 4:32 am | |
| Хм...ти добре го мислиш ( та и аз ) ама има и то многоо, не че казвам (пишаІ нещо което не ви е известно ама... Може някои да слушат Jrock ама да не знаят какво е... | |
|
| |
KokoLino_Freak Starting..
| Заглавие: Re: Какво е J-Rock? Нед Авг 01, 2010 10:07 am | |
| Сорка, че чак сега отговарям, но пък е по-добре да попиташ, за да разбереш, отколкото право да дрънкаш врели-некипели хДД /предполагам се сещате за кой индивид говоря/. Иначе и аз, първите дни не знаех какво аджеба е вижуал кей /както предполагам и вие/, но използвах небезизвестния гугъл хД | |
|
| |
if chan COMPLETE!
| Заглавие: Re: Какво е J-Rock? Нед Авг 01, 2010 5:00 pm | |
| сещам се за кого говориш...Да ,но в крайна сметка тя/той се прави на идиот.../в случая е тя..х.х''/.. | |
|
| |
| Заглавие: Re: Какво е J-Rock? Нед Авг 01, 2010 11:55 pm | |
| Прави се или е рофл ... не разбирам как можеш да лепнеш ошарето на всички групи -___________- | |
|
| |
if chan COMPLETE!
| Заглавие: Re: Какво е J-Rock? Пон Авг 02, 2010 12:43 am | |
| аа не не ...недей така...наричаш го погрешно...не е "Ошаре" ,а "Ушаре" ...според нея ...*rofl* | |
|
| |
| Заглавие: Re: Какво е J-Rock? Пон Авг 02, 2010 2:18 am | |
| Верно рофл .. ии горкият Мана-сама.. отнеха му титлата "Готик лолита" :D:D | |
|
| |
if chan COMPLETE!
| Заглавие: Re: Какво е J-Rock? Пон Авг 02, 2010 8:40 am | |
| аа чакай...и него ли го беше пляснала при "oshare kei"-а? xD ...срам... | |
|
| |
| Заглавие: Re: Какво е J-Rock? Пон Авг 02, 2010 11:02 am | |
| Ами след като всяка банда е започнала от ошарето мисля, че и за malice mizer и moi dix mois се отнася.. не мислиш ли, че е права? :D:D:D (rofl) | |
|
| |
if chan COMPLETE!
| Заглавие: Re: Какво е J-Rock? Пон Авг 02, 2010 4:18 pm | |
| да права е както аз съм права че самолетите плуват ... | |
|
| |
| Заглавие: Re: Какво е J-Rock? Пон Авг 02, 2010 7:55 pm | |
| Явно е по-навътре в нещата отколкото ние хД | |
|
| |